Nieuw Vlaams herkenningsteken voor beschermd erfgoed

Door Matthias Diependaele op 11 september 2023, over deze onderwerpen: Onroerend erfgoed

Het beschermd erfgoed in Vlaanderen krijgt een nieuw herkenningsteken: een schildje in de huisstijl van de Vlaamse overheid. Eigenaars en beheerders kunnen hun erfgoed zo meer zichtbaarheid geven. “Vlaanderen is gezegend met een rijkdom aan erfgoed. Het bepaalt onze identiteit, kleurt onze omgeving en maakt Vlaanderen tot een florerende plek om te wonen, te ondernemen of te bezoeken. En daar mogen we ongelooflijk trots op zijn. Laten we allemaal samen fiere ambassadeurs van ons erfgoed worden en ons beschermd erfgoed in de kijker zetten met dit nieuwe schildje”, vertelt Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele.

Vlaanderen telt 11.408 beschermde monumenten, 1563 beschermde stads- en dorpsgezichten, 677 beschermde cultuurhistorische landschappen en 49 archeologische sites. Met dit nieuwe herkenningsteken krijgt deze rijke en diverse groep erfgoed één gezicht: een schildje in de huisstijl van de Vlaamse overheid met het logo ‘Vlaanderen is erfgoed’.

Duurzaam

Dit nieuwe herkenningsteken is duurzaam en weersbestendig. Zo maken we komaf met de verschillende schildjes die in het verleden gebruikt werden. “Laten we al die prachtige monumenten, landschappen en archeologische sites in Vlaanderen herkenbaar maken als beschermd erfgoed. Ik doe dan ook een warme oproep aan alle eigenaars en beheerders om dit herkenningsteken aan te brengen op hun erfgoed. Het is gratis te bestellen bij het agentschap Onroerend Erfgoed”, aldus Matthias Diependaele.

Meer weten?

https://www.onroerenderfgoed.be/herkenningsteken

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is