140.000 euro voor de restauratie van de Sint-Willibrorduskerk in Bocholt

Door Matthias Diependaele op 24 december 2019, over deze onderwerpen: Onroerend erfgoed
140.000 euro voor de restauratie van de Sint-Willibrorduskerk in Bocholt

Matthias Diependaele, Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, kent 140.014,44 euro toe voor de restauratie van de Sint-Willibrorduskerk in Bocholt. “De Sint-Willibrorduskerk staat al sinds de 14de eeuw in Reppel, een deelgemeente van Bocholt. Het is al vele eeuwen een baken en oriëntatiepunt. Ze is onlosmakelijk verbonden met de identiteit en de geschiedenis van Bocholt. Het is belangrijk dat de kerk haar sociale functie voor de lokale gemeenschap kan verderzetten. Daar zorgen we met deze restauratie voor”, zegt minister Diependaele.

Het koor, de doopkapel en de toren van de Willibrorduskerk in Bocholt zijn beschermd als monument. De binnenkant van de Sint-Willibrorduskerk wordt volledig gerestaureerd. Het pleisterwerk, schilderwerk en de cultuurgoederen van het voormalige koor en de toren worden opgeknapt en hiervoor kent Vlaams minister Matthias Diependaele een restauratiepremie toe.

Tegelijkertijd wordt het interieur van de niet-beschermde delen gerenoveerd. “Na de restauratie blijft de kerk in gebruik voor erediensten. Daarnaast zal de kerk gebruikt worden voor socio-culturele activiteiten: concerten, tentoonstellingen, vergaderingen. Na de renovatie zijn er in de kerk twee grote verenigingsruimten ter beschikking, net als twee vergaderruimten, een keuken, sanitair en een bergruimte”, weet minister Diependaele.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is