1,6 miljoen euro voor de restauratie van de Sint-Katharinakerk

Door Matthias Diependaele op 12 november 2019, over deze onderwerpen: Onroerend erfgoed
1,6 miljoen euro voor de restauratie van de Sint-Katharinakerk

Matthias Diependaele, Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, kent een premie 1.649.493,45 euro toe voor de restauratie van de Sint-Katharinakerk in Hoogstraten. “De Sint-Katharinakerk is gebouwd in de zestiende eeuw en mocht getuige zijn van een belangrijke periode in de Vlaamse geschiedenis. Ze symboliseert namelijk de verbondenheid van de Nederlanden en het belang van deze regio binnen het Habsburgse rijk onder Karel V. De Sint-Katharinakerk is dus onlosmakelijk verbonden aan onze Vlaamse identiteit”, vertelt minister Diependaele.

In 2018 kende de Vlaamse Regering een meerjarenovereenkomst goed om het schip en het interieur van de Sint-Katharinakerk in Hoogstraten te restaureren. De restauratiewerken worden over 7 jaren gespreid. In een eerste fase worden nu de noordgevel van het schip en de noordelijke zijbeuk gerestaureerd, net zoals het noordelijke dakvlak van het schip en de daken van de noordelijke zijbeuk, de noord- en westgevel van de noordelijke dwarsbeuk en de westelijke dakhelft van noordelijke dwarsbeuk.

Voor deze eerste restauratiefase kent minister Diependaele 1,6 miljoen euro toe. Voor de volledige restauratie heeft de Vlaamse Regering een bedrag van 6,3 miljoen euro voorzien. Door de werkzaamheden te faseren zorgt de bouwheer ervoor dat de kerk toegankelijk blijft.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is