4 miljoen euro om Vlaamse overheid energie-efficiënter te maken

Door Matthias Diependaele op 13 december 2019, over deze onderwerpen: Financiën en Begroting
4 miljoen euro om Vlaamse overheid energie-efficiënter te maken

Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir en Vlaams minister van Begroting, Financiën, Wonen en Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele investeren bijna 4,06 miljoen euro om de overheid minder energie te laten verbruiken. De subsidie kadert in het actieplan energie-efficiëntie waarmee de Vlaamse overheid een daling van het eigen energieverbruik met 2,5 procent per jaar nastreeft.

De Vlaamse regering verhoogde de ambities voor haar eigen energieverbruik ten aanzien van de vorige regering met bijna 20%. Ze wil jaarlijks een daling van 2,5% in energieverbruik.

Als overheid moeten we absoluut het goede voorbeeld geven. Maar doelstellingen op papier zetten is makkelijk, ze ook effectief omzetten in maatregelen die leiden tot een lager energieverbruik, minder energiekosten en minder co2-uitstoot is veel moeilijker. Toch gaan we die uitdaging aan”, zeggen ministers Demir en Diependaele.

In totaal werden 41 projecten uit 11 verschillende entiteiten van de overheid weerhouden. Het Agentschap Wegen en Verkeer investeert het meest met 15 projecten waarvan 14 bestaan uit de verledding van verkeerslichten. Verder wordt vooral ingezet op de renovatie en isolatie van daken en gebouwen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is