533.000 euro van molensite Acke in Oudenburg

Door Matthias Diependaele op 24 december 2019, over deze onderwerpen: Onroerend erfgoed, Wonen
533.000 euro van molensite Acke in Oudenburg

Matthias Diependaele, Vlaams minister van Onroerend Erfgoed en Wonen, kent 533.541,84 euro toe voor de restauratie van de molensite Acke in Oudenburg. "Ik ben heel erg blij dat deze verlaten beschermde site in de toekomst gebruikt kan worden voor sociale woningverhuur en als plek waar mensen met een verstandelijke beperking begeleid kunnen wonen en een dagbesteding hebben. Zo krijgt deze plek in het centrum van Oudenburg een duurzame toekomst", zegt minister Diependaele.

De molenaarswoning, het bakhuis en de molenromp met aanbouw voor de motor op de molensite Acke in Oudenburg worden gerestaureerd. De niet-waardevolle gebouwen op het terrein worden gesloopt. “Op de site langs de Hoogwegel komt een sociaal huisvestingsproject met vier sociale huurwoningen en vijf studio’s. De studio’s worden voorzien van begeleid wonen, i.s.m. Duinhelm, een centrum voor begeleiding van personen met een verstandelijke beperking”, vertelt Vlaams minister van Onroerend Erfgoed en Wonen Matthias Diependaele.

Op de plaats van de af te breken bijgebouwen wordt een nieuw gemeenschapscentrum gebouwd met ateliers voor dagbesteding. De Molenaarswoning, het bakhuis en de molenromp zullen worden gebruikt bij de ondersteuning van de ateliers voor dagbesteding.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is