Daken van Sint-Cordulakerk in Schoten worden gerestaureerd

Door Matthias Diependaele op 30 juli 2020, over deze onderwerpen: Onroerend erfgoed
Sint-Cordulakerk Schoten

Matthias Diependaele, Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, kent een premie van 546.783,95 euro toe voor de restauratie van de Sint-Cordulakerk in Schoten.

“Ik ben blij dat ik mijn steentje kan bijdragen om de Sint-Cordulakerk weer in ere te herstellen. Al sinds de 12e eeuw staat er op deze plek een kerk in het centrum van Schoten: dankzij de restauratie kan de parochiekerk bewaard en gekoesterd blijven,” zegt minister Diependaele.   

 

De daken van de Sint-Cordulakerk zijn toe aan restauratie. De leien zijn erg verweerd en het houtwerk van de dakconstructie is aangetast. Gelijktijdig met de restauratie van het dak worden de gevels opgeknapt. Na de restauratiewerken blijft de kerk in gebruik voor de erediensten.

De Sint-Cordulakerk ligt in het centrum van Schoten. Op die plek staat al sinds de 12de eeuw een kerk. De huidige Sint-Cordulakerk werd aan het begin van de 17de eeuw herbouwd in laatgotische stijl. Het laatgotisch koor, transept en schip, daterend uit het begin van de 17de eeuw, vormen een harmonisch en stijlvol geheel met de 19de-eeuwse neogotische zijbeuken en toren.

De Sint-Cordulakerk is sinds 1991 beschermd als monument omwille van de historische en artistieke waarden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is