Geen paniekvoetbal rond Provinciebaan

Door Matthias Diependaele op 28 maart 2018, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Regio Vlaamse Ardennen

Als we Kurt De Loor moeten geloven, is de heraanleg van de N46 Provinciebaan in Velzeke één grote miserie. Vreemd, want volgend jaar gaan de werken al van start. En ook de invoering van 50km/u in afwachting van de werken is helemaal geen utopie. Zo reageert Matthias Diependaele op de berichten van De Loor alsof de Provinciebaan minister Weyts zou “koud laten”.

Iedereen is het er over eens dat de Provinciebaan in Velzeke aangepakt moet worden. De weg ligt er op sommige punten barslecht bij. Tot voor enkele jaren was er van enige doorbraak in dit dossier totaal geen sprake. “Ik heb dit op de agenda geplaatst met als resultaat op korte termijn engagementen vanuit Vlaanderen”, stipt Diependaele aan. Woorden als koud laten zijn dus op zijn minst ongepast. En ook de tijdelijke snelheidsverlaging van 70km/u naar 50km/u komt er.

Volgend jaar staat al de aanpak van één van de slechtste stukken gepland: het deel tussen kruispunt 't Vosken en de verkeerslichten in Velzeke. Het Agentschap Wegen en Verkeer neemt engagement om in afwachting van de heraanleg alvast de bestaande putten op te vullen en zelfs de toplaag te vernieuwen waar nodig. We mogen ook niet vergeten dat het een erg groot project betreft met inbegrip van de vervanging van de riolering. Dat er een zekere fasering zit in de aanpak van de hele N46, is dan niet meer dan logisch.

De bewering dat de minister lauw reageert op het verlagen van de snelheid is ronduit belachelijk. Uit mijn contacten met het kabinet van minister Weyts blijkt dat de verlaging er wel degelijk zal komen. Dat komt de verkeersveiligheid ten goede en reduceert vormen van overlast. Daar ben ik al langer vragende partij voor”, besluit Diependaele.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is