Lucas voor één dag medewerker van Matthias

Door Matthias Diependaele op 19 oktober 2017

Elk jaar is er een YOUCA-dag waarop jongeren op een gewone schooldag een (speciale) job kunnen uitoefenen. Student Lucas Dernicourt volgde vandaag het reilen en zeilen in het Vlaams parlement in de voetsporen van N-VA fractieleider Matthias Diependaele.

YOUCA, Youth for Change and Action - vroeger Zuiddag - is een organisatie voor en door jongeren die hen stimuleert om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Hierbij wisselen jongeren een dag school in om ergens te gaan werken waarbij het loon voor hun geleverde diensten naar een project gaat van een goed doel. De N-VA ontving in totaal 25 studenten in het Vlaams parlement en was daarmee de grootste deelnemende partij.

Fractieleider in het Vlaams parlement Matthias Diependaele kreeg vandaag dus hulp van streekgenoot Lucas Dernicourt, een 17-jarige student uit Zottegem. Zo vergezelde hij Matthias in de commissie economie in de voor- en namiddag. In die laatste mocht hij ook het woord nemen en een paar constructieve vragen stellen aan minister Muyters i.v.m. Flanders Make. Nadien hielp hij bij het opstellen van een geschreven vraag en dit persbericht.

Als student heb ik kunnen ervaren hoe het voelt om mee te draaien in het Vlaams parlement. De Vlaamse politiek interesseert me en zag deze dag daarom als een uitgelezen kans om eens achter de schermen mee te werken”, aldus Lucas. “Het is een dag die me zeker zal bijblijven.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is