Matthias Diependaele voor één dag ondernemer

Door Matthias Diependaele op 18 november 2016, over deze onderwerpen: Economie, Ondernemen, Regio Vlaamse Ardennen

Op initiatief van Unizo wordt op elke derde vrijdag van november ‘Dag van de Ondernemer’ georganiseerd. De bedoeling is om ondernemerschap en ondernemers positief onder de aandacht te brengen. Vlaams volksvertegenwoordiger Matthias Diependaele zet graag zijn schouders onder het initiatief en werd een halve dag op sleeptouw genomen bij Allgro in Sint-Lievens-Houtem.

Allgro NV is een groothandel in groenten en fruit en productiebedrijf van gesneden groenten en salades. Deze worden dagvers gesneden en verwerkt voor scholen, ziekenhuizen en cateringbedrijven. Allgro bestond als familiale groei-KMO vorig jaar 25 jaar. Momenteel stelt men een kleine 100 personeelseden te werk. Het bedrijf is zeer gekend in de regio. 

Matthias Diependaele is heel opgetogen met zijn stage bij Allgro. Na een hartige ontvangst werd hij wegwijs gemaakt in het bedrijf en maakte hij kennis met het productieproces. Voor Matthias is het duidelijk dat de sterkte van dergelijke KMO’s in de familiebanden zit. De kinderen van de zaakvoerders werken immers allen mee in het bedrijf.

Het enthousiasme bij dit familiebedrijf is heel groot en het is mooi om te zien hoeveel passie er bij ondernemen kan zijn”, zegt Diependaele. “Allgro heeft zo de laatste jaren mooie groeicijfers kunnen laten optekenen. Ondertussen verdelen zij hun producten in heel Vlaanderen en zelfs een deel van Wallonië.

Diependaele, zelf afkomstig uit een ondernemersfamilie, beklemtoont dat de huidige Vlaamse en federale regeringen enorm inzetten op economische groei, jobcreatie, het stimuleren van ondernemerschap en het geven van vertrouwen aan ondernemers.

Als politicus heb ik kunnen ervaren hoe het voelt om een bedrijf te runnen. En natuurlijk neem ik die ervaring mee naar het Vlaams parlement voor mijn parlementair werk. Welvaart creëert welzijn, daar moeten we ons heel bewust van zijn”, besluit hij.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is