Maximale injectie in economische heropleving

Door Matthias Diependaele op 12 november 2013, over deze onderwerpen: Economie, Vlaamse begroting

Het Rekenhof maakt vandaag in het Vlaams Parlement opmerkingen over de onderbenutting en de schrapping van buffers in de Vlaamse begroting. Matthias Diependaele, fractievoorzitter voor de N-VA, vindt echter dat dit perfect te rechtvaardigen is.

“De cijfers van de Vlaamse Regering zijn gebaseerd op de werkelijke realisatie van het voorgaande jaar. Bovendien is de onderbenutting voor deze begroting historisch gezien erg laag. Nog niet zo lang geleden was dit viermaal zo groot."
 
Ook het inzetten van buffers is voor de N-VA perfect te rechtvaardigen. “Als er een buffer is van 160 miljoen, laten we die dan in de schuif liggen of injecteren we ze in onze economie? Voor de N-VA is die keuze snel gemaakt. De prille heropleving van de economie is het moment bij uitstek om er maximaal op in te zetten", aldus Diependaele.
 
Deze Vlaamse Regering begroot elk jaar opnieuw zeer voorzichtig en vooruitziend. Dat levert voor de vierde keer op rij een begroting in evenwicht op. Op die manier de financiën gezond houden is nog steeds de beste optie op de toekomst.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is