N-VA-fractie steunt VVV-akkoord: “Principe van vertrouwen is basis van akkoord”

Door N-VA op 26 juli 2014, over deze onderwerpen: Economie, Ondernemen, Welzijn, Innovatie, Verandering

Zaterdag besprak het Vlaams Parlement het regeerakkoord dat de dag ervoor door minister-president Geert Bourgeois in het halfrond werd toegelicht.  

Tijdens de bespreking wees N-VA-fractieleider Matthias Diependaele op het principe van vertrouwen dat de rode draad vormt door dit akkoord. Vertrouwen in onze verenigingen, in onze lokale besturen, ondernemers, gezinnen, scholen, een moderne administratie, de sociale partners, ….
 
De N-VA-fractieleider beklemtoonde ook de moeilijke budgettaire situatie met een  zoektocht naar 1,4 miljard euro om onze begroting uit het rood te houden. En dus wordt doelgericht bespaard. In eerste instantie bij de overheid zelf. En in het gratis-beleid, want gratis bestaat niet. 
 
En toch gaat deze regering ook investeren. “Een half miljard slimme maatregelen om onze economie, onze competitiviteit en het innovatiebeleid te versterken en een half miljard voor de noden in de zorgsector. Een mooi evenwicht. Veel evenwichtiger dan beweringen als zou deze regering een harde regering zijn”, aldus Diependaele.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is