N-VA tevreden met Vlaamse maatregelen voor competitiviteit

Door Matthias Diependaele op 27 december 2013, over deze onderwerpen: Economie

De Vlaamse Regering maakte vandaag een pakket van 125 miljoen euro aan maatregelen bekend voor lastenverlagingen voor bedrijven. De N-VA-fractie in het Vlaams Parlement is tevreden met de maatregelen, die zuurstof geven aan de bedrijven.

Fractieleider Matthias Diependaele: "Onze fractie heeft van begin af aan haar steun uitgesproken voor een pact om de economie opnieuw te laten aantrekken en de loonkost te doen dalen. Op federaal niveau moeten de middelen nog gezocht worden en dat kan opnieuw voor vertraging zorgen. De Vlaamse Regering wacht daar gelukkig ook niet op. Zij heeft de middelen toegewezen en is aan de uitwerking begonnen."
De Vlaamse Regering trekt ook 60 miljoen euro uit om een deel van de indirecte CO2-kosten van een aantal industriële ondernemingen te compenseren. Ook de bijkomende inspanning van 45 miljoen voor innovatie moet maximaal de industrie ten goede komen. De Vlaamse maatregelen geven ook zuurstof aan de lokale overheden.
"Vlaanderen heeft zijn huiswerk gemaakt en een evenwichtig pakket aan lastenverlagingen afgeleverd", besluit Diependaele.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is