N-VA'ers voor een dagje landbouwer

Door Matthias Diependaele op 1 juni 2015, over deze onderwerpen: Landbouw

Vlaams volksvertegenwoordiger Matthias Diependaele (N-VA) en zijn partijgenoot, de Maarkedalse schepen Frederik Van Nieuwenhuyze, hebben gisteren de handen uit de mouwen gestoken bij de landbouwersfamilie De Medts-Lammertyn in de Mussenstraat in Etikhove.

"We hebben het vooral moeilijk met het feit dat landbouwbedrijven moeten inkrimpen of sluiten omdat hun stikstofuitstoot blijkbaar te groot zou zijn in de nabijheid van natuurgebieden", zegt landbouwer Wouter De Medts. "We vinden het dan ook belangrijk dat politici ter plaatse komen om ons problematiek aan te horen", stelt De Medts.

Volgens Matthias Diependaele is de grootste uitdaging om ecologie en economie met elkaar te verzoenen. "We helpen hier mee om de problemen van de landbouwers beter te leren kennen", zegt Diependaele."We moeten natuurlijk onze schaarse natuur vrijwaren", zegt hij. "Maar dat mag niet ten koste gaan van onze landbouwsector. We moeten dan ook voldoende maatregelen nemen zodat de landbouwsector een bondgenoot kan zijn van ons milieu."

De twee N-VA'ers staken ook even een handje toe op Wouters landbouwbedrijf. "Als schepen van Landbouw word ik dagelijks geconfronteerd met de grote en kleine problemen waarmee onze landbouwers te maken krijgen", voegt schepen Van Nieuwenhuyze er nog aan toe met de riek in de hand.

 

Bron: Het Laatste Nieuws/Vlaamse Ardennen, Za. 30 Mei 2015, Pagina 42

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is