Nieuw vervoersplan NMBS goed nieuws voor Zottegem

Door Matthias Diependaele op 5 april 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit, NMBS, Regio Vlaamse Ardennen

Het nieuwe vervoersplan van de NMBS dat vanaf 2018 ingaat, betekent een verbetering van het aanbod vanuit Zottegem. “De aansluiting in Zottegem vanuit Geraardsbergen naar Oudenaarde en Kortrijk wordt geoptimaliseerd, er komt een extra laatavondtrein op de as Zottegem – Brussel – Dendermonde en reizen tussen Brussel-Zuid en Zottegem zal drie minuten minder lang duren”, laat Vlaams volksvertegenwoordiger Matthias Diependaele weten.

Vervoersmaatschappij NMBS stelde einde maart zijn nieuw vervoersplan 2018-2020 voor in de verschillende provincies. Het vertrekpunt vormt het vervoersplan uit 2014. Door een kwalitatieve en kwantitatieve verhoging van het aanbod wil men het aantal treinen opdrijven, de reistijd inkorten en de bediening in het weekend verbeteren. In Oost-Vlaanderen vertaalt dat zich vooral in aanpassingen voor de regio Gent en het voorstadsverkeer in Brussel.

Maar ook voor Zottegem zijn er ingrepen. Vanaf 2018 wordt de aansluiting in Zottegem vanuit Geraardsbergen richting Oudenaarde en Kortrijk verder geoptimaliseerd zodat minder tijd verloren gaat. Op de as Zottegem – Brussel – Dendermonde komt dan weer een bijkomende laatavondtrein. Tot slot zal reizen tussen Zottegem en Brussel-Zuid vanaf volgend jaar 3 minuten minder lang duren.

 “Dergelijke optimalisaties zonder dat er aan aanbod of capaciteit wordt ingeboet, zijn natuurlijk een goede zaak. Voor Zottegem zijn er echter geen wereldschokkende veranderingen. Er wordt veel gependeld richting Brussel en Gent, dus hopelijk vergeet de NMBS onze stad niet bij de inleg van hun nieuwe dubbeldektreinen”, besluit Matthias Diependaele.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is