Nieuwe dienstregeling NMBS in vraag gesteld

Door Matthias Diependaele op 19 december 2014, over deze onderwerpen: Mobiliteit

Sinds 16 december is er een nieuwe dienstregeling bij de NMBS. De eerste dagen waren er op verschillende plaatsen capaciteits- en stiptheidsproblemen. Ook in Herzele op de lijn Kortrijk-Brussel, waar de reizigers sindsdien met overvolle treinen geconfronteerd worden.

N-VA Zottegem waarschuwde reeds voor de mogelijke negatieve gevolgen van de nieuwe dienstregeling voor de pendelaars uit Zuid-Oost-Vlaanderen. In het voorjaar werd in de gemeenteraad van Zottegem een motie van N-VA aangenomen om dit aan te kaarten bij de NMBS. We vroegen het stadsbestuur om zich te verzamelen met verschillende gemeenten uit de provincie om te proberen de nieuwe regeling bij te sturen. Maar dat leverde niets op.

Al na enkele dagen kregen we te horen dat onze waarschuwing terecht was. Matthias Diependaele (N-VA gemeenteraadslid Zottegem): “We hebben begrip dat het nieuwe vervoersplan nog maar net in gebruik is en daarom een aantal kinderziektes vertoont. Maar in Herzele worden de reizigers al een hele week geconfronteerd met overvolle treinen. Vandaar dat we zelf het initiatief namen om een brief te sturen naar de NMBS om dit aan te klagen.”

“Onze eerste bekommernis is of de reizigers ergens terecht kunnen met hun klachten en opmerkingen. Maar vooral of er nog wijzigingen mogelijk zijn aan de nieuwe regeling. Wat Herzele betreft zou men vooral de capaciteit moeten herbekijken. We hopen dat de NMBS gehoor geeft aan onze brief en aan de klachten van de reizigers.” besluit Diependaele.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is