Ondernemers voor een dag

Door Matthias Diependaele, Annick De Ridder, Philippe Muyters, Geert Bourgeois op 21 november 2014, over deze onderwerpen: Ondernemen

Vanaf nu zetten we elke derde vrijdag van november het ondernemerschap centraal en brengen we onze ondernemers positief onder de aandacht. Die dag is immers officieel uitgeroepen tot Vlaamse ‘Dag van de Ondernemer’. Ook een aantal N-VA-mandatarissen betuigden dit jaar hun steun aan de Vlaamse ondernemer, op uitnodiging van de ondernemersvereniging UNIZO.

Het ‘Dag van’-concept is stilaan aan enige inflatie ten prooi. Hun aantal valt amper nog bij te houden. Maar een ‘Dag van de Ondernemer’ was er nog niet. Tot op heden. Sinds 2008 vindt elke derde week van november de internationale 'Global Entrepreneurship Week' plaats. Die week wordt wereldwijd campagne gevoerd om ondernemerschap te promoten. De derde vrijdag van november is dan ook een logische datum om de Vlaamse ‘Dag van de Ondernemer’ te vieren. Een kleurrijke tattoo is het symbool van die dag.

Bedrijfservaring
Matthias Diependaele en Annick De Ridder, fractievoorzitters in respectievelijk het Vlaams Parlement en de Senaat, gingen graag in op de uitnodiging van UNIZO en lieten zich op deze eerste ‘Dag van de Ondernemer’ door een bedrijfsleider op sleeptouw nemen. Beide N-VA-mandatarissen beklemtonen dat de nieuwe Vlaamse regering enorm inzet op ondernemen, het stimuleren ervan en het geven van vertrouwen aan ondernemers. “Het economisch en maatschappelijk belang van ondernemers voor Vlaanderen is onmiskenbaar”, vinden ze. “Net daarom willen wij zelf het ondernemerschap positief onder de aandacht brengen via dit initiatief.” Naast Annick en Matthias namen nog dertien andere politieke tenoren vandaag de plaats in van ondernemers.

Matthias Diependaele, zelf een geboren en getogen Zottegemnaar, liep deze ochtend vroeg mee in Bakkerij Burez, een innovatieve en groeiende bakkerij in Oudenaarde. “Daar kon ik ervaren hoe het voelt om een bedrijf te runnen. Die ervaring neem ik natuurlijk graag mee naar het Vlaams parlement voor mijn parlementair werk.”

Annick De Ridder uit Antwerpen, die net als Matthias in het Vlaams Parlement zetelt, ging op bezoek bij garage Beerens, een autohandelaar in Aartselaar. “Belangrijk is dat we de tijd namen voor het uitwisselen van ervaringen en gedachten. Ik heb al ervaring in het bedrijfsleven. Ik weet dat ik bijleer uit elke ervaring, elk contact met ondernemers. Dat was nu ook zo.”

Respect
Ondernemers verdienen meer dan ooit respect. Dat vindt ook Vlaams minister voor Werk, Economie en Innovatie Philippe Muyters. In een speciale thema-uitzending van ‘De Ochtend’ op Radio 1 legde hij uit hoe de Vlaamse Regering het ondernemerschap wil stimuleren en de drempel ertoe verlagen.

En ook Vlaams minister-president Geert Bourgeois liet zich op deze bijzondere dag niet onbetuigd: hij bezocht de zelfbedieningsbakkerij BroodNodig in Hofstade en vulde er mee de broodautomaten aan. Twintigduizend ondernemers kregen van hem ook een persoonlijke felicitatiekaart toegestuurd.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is