Vlaams Parlement stemt over resolutie tegen wapenleveringen aan Syrië

Door Karim Van Overmeire, Matthias Diependaele op 29 mei 2013, over deze onderwerpen: Conflict in Syrië, Wapens, Conflict in Syrië, Wapens, Conflict in Syrië, Wapens

De N-VA-fractie vraagt aan de Vlaamse Regering om het afleveren van wapenvergunningen voor Syrië vanuit Vlaanderen onmogelijk te maken. Ze dringt ook aan op een eenduidig internationaal en EU-optreden ten aanzien van internationale conflicten in het algemeen en van Syrië in het bijzonder. De fracties van CD&V, sp.a, LDD, Groen en Open Vld tekenden de resolutie mee. 

Volgens de N-VA is een versoepeling van de sancties tegen Syrië een zeer slecht idee. Vlaams volksvertegenwoordiger Karim Van Overmeire: "Op korte termijn zullen wapens voor de rebellen het conflict enkel doen toenemen. Met alle gevolgen van dien voor de burgerbevolking.”
 
Voor verschillende landen in het Midden-Oosten heeft de Vlaamse Regering als bevoegde overheid de wapenvergunningen 'on hold' gezet. “Nu het Europese embargo wegvalt, vragen we de Vlaamse Regering om Syrië aan de lijst toe te voegen”, zegt fractieleider Matthias Diependaele. “Ik heb van de minister-president begrepen dat hij dezelfde mening is toegedaan."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is