Waarom Matthias Diependaele (N-VA) een leider voor morgen is

Door Matthias Diependaele op 26 januari 2016, over deze onderwerpen: Interview

Vurige debater

De politieke redactie van newsmonkey stak de koppen bijeen voor een lang en moeilijk beraad, dat de nacht in ging op een anoniem kasteel. Na uren en uren onderhandelen raakten de betrokkenen het eens over één lijst. Een lijst van beloftevolle, jonge politici, die nu soms al het verschil maken. Maar vooral politici waarvan wij geloven dat ze op een dag de moed en het inzicht zullen hebben om dit land te leiden. Hieronder ons oordeel:

 

Wie: Matthias Diependaele
Functies: fractieleider voor N-VA in het Vlaams parlement
Leeftijd: 36 jaar

 

Matthias Diependaele is een leider voor morgen omdat: hij nu al een van de zwaargewichten is binnen z'n partij, en nog absoluut niet aan z'n plafond zit. Diependaele weet vaak een perfect evenwicht te vinden tussen scherp zijn voor tegenstanders en compromissen sluiten. Hij neemt in goede N-VA-traditie geen blad voor de mond en weet zijn aartsmoeilijke taak - als fractieleider van een regeringspartij - goed te vervullen.

Je moet hem nu al kennen van: zijn naam om te beginnen. Hij is de kleinzoon van Renaat Diependaele, voormalige politicus van de Volksunie. Het 'Vlaamse' is 'm met de paplepel ingegeven en Diependaele was dan ook jaren actief in de Vlaamse Volksbeweging. Wat velen niet weten: hij miste op een haar na een stoel als Vlaams minister, en wordt ook vaak genoemd als een man die op een dag de partij kan gaan leiden.

Wij verwachten van hem: veel. Heel veel. Allereerst, die Vlaamse coalitie wat meer vuur, wat meer bezieling geven. Wat Geert Bourgeois niet kan, dat moet Diependaele toch kunnen, nietwaar? En verder, wel, toch eens diep nadenken over het einde van het tijdperk De Wever, en wat er dan moet komen bij de N-A?

 

Lees meer

Matthias Diependaele (N-VA): "Niemand durfde dromen van succesvolle Zweedse formule, maar we zien nu de resultaten in het veld"
Bekijk hier het filmpje van Matthias Diependaele (N-VA) voor Leiders voor Morgen

 

Bron: Newsmonkey, http://newsmonkey.be/article/61193

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is