Eerste Mijn VerbouwLening afgesloten

Door Zuhal Demir, Matthias Diependaele op 30 augustus 2022, over deze onderwerpen: Energiebeleid, Leefmilieu, Klimaat
bouwvakker isoleert wand

Vanaf 1 september wordt de nieuwe Vlaamse Mijn VerbouwLening actief. Deze renteloze lening tot 60.000 euro zal mensen met een laag en gemiddeld inkomen helpen om betaalbaar en zuinig te renoveren. De interesse in de lening is groot. In Limburg alleen al kwamen er al meer dan 300 aanvragen binnen.

De eerste Mijn VerbouwLening die zal worden afgesloten is voor Patrick uit Koersel, om zijn dak te isoleren. “Dankzij deze lening is renoveren nu ook voor mij betaalbaar. Ik kan tot 60.000 euro renteloos lenen en dankzij de verlengde terugbetaaltijd van 25 jaar is alles behapbaar. De uitspraak ‘lenen kost ook geld’ is dus hier niet van toepassing.” Patrick kreeg ook gratis advies van Energiehuis Limburg, om ervoor te zorgen dat hij de juiste ingrepen doet om zijn woning energiezuiniger te maken.

1 miljard euro

Naast de Mijn VerbouwLening lanceren Vlaams ministers Zuhal Demir en Matthias Diependaele binnenkort ook de Mijn VerbouwPremie. “Hiermee voegen we alle Vlaamse energie- en woonpremies samen en verhogen we ze. Eigenaar-bewoners uit de middenklasse en de laagste inkomens krijgen zo extra hulp bij het renoveren van hun woning of appartement. Dat gaat toch over ongeveer 61 procent van de Vlaamse huishoudens”, aldus Matthias Diependaele. “Samengeteld zet Vlaanderen meer dan 1 miljard euro klaar om mensen te helpen bij het energiezuinig maken van hun woning. Dat is de enige manier om ons ook tegen toekomstige hoge energietarieven te beschermen”, aldus Zuhal Demir.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is