Matthias Diependaele

Matthias Diependaele is geboren in Sint-Niklaas en getogen in Zottegem. Hij groeide op in de prachtige omgeving van de Vlaamse Ardennen (Oost-Vlaanderen).

In 2006 rondde Diependaele succesvol zijn universitaire studies af in Leuven als Licentiaat (nu: Master) in de Rechten, met als specialisatie internationaal en Europees recht. Zijn eerste professionele werkervaring deed hij vervolgens op als politiek medewerker van Europarlementslid Frieda Brepoels.

In 2009 werd Matthias Diependaele op 29-jarige leeftijd verkozen in het Vlaams Parlement. Hij was toen het jongste Vlaams parlementslid. In 2013 nam Diependaele de fakkel van fractievoorzitter over van Kris Van Dijck. Na de verkiezingen van 2014 nam hij wederom de leiding van de 43-koppige N-VA-fractie.

Tijdens de verkiezingen van 2019 mocht Matthias opnieuw de N-VA-lijst in Oost-Vlaanderen aanvoeren. De voltallige fractie schoof Diependaele opnieuw naar voren als fractievoorzitter. Op dinsdag 1 oktober 2019 ging het partijcongres van de N-VA akkoord met de toetreding tot nieuwe Vlaamse Regering. Daaropvolgend duidde de Partijraad Matthias Diependaele aan als Vlaams minister van Financiën en Begroting, Wonen en Onroerend Erfgoed.

Medewerkers

Ben Bruynseels

Woordvoerder (0495 70 86 54)

David Vandekerkhove

Adjunct-woordvoerder (0494 34 64 73)

Matthias Francken

Kabinetschef