Vlaams Parlement breidt onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag uit

Door Matthias Diependaele, Peter Wouters op 23 oktober 2017, over deze onderwerpen: Grensoverschrijdend Gedrag, Sport, Buitengewoon onderwijs, Jeugd, Kleuterschool en basisonderwijs, Secundair onderwijs, Welzijn
Man houdt schouder kind vast

Op vraag van de N-VA zal het Vlaams Parlement ook grensoverschrijdend gedrag buiten de sportwereld onder de loep nemen. Het werkveld van de bijzondere commissie die in juni – na verhalen van misbruik in de judowereld – het licht zag, wordt daarmee helemaal opengetrokken. Ten laatste volgende zomer moeten aanbevelingen volgen voor preventie en een doortastende aanpak in alle domeinen.

"We kiezen bewust voor de algemene benaming ‘grensoverschrijdend gedrag’. Zo vermijden we dat gevallen opduiken die buiten het werkveld van de commissie vallen”, legt N-VA-fractieleider Matthias Diependaele uit. “In het domein sport was de commissie al vrij ver gevorderd. Maar de recente berichten over grensoverschrijdend gedrag in onder meer de entertainmentwereld kunnen we niet negeren.”

Peter Wouters, die namens de N-VA zetelt in de commissie, had daar in juni trouwens al op aangedrongen. Hij pleitte toen voor een breder blikveld: “Want ook in bijvoorbeeld het onderwijs, het jeugdwerk en de welzijnssector is elke vorm van grensoverschrijdend gedrag ontoelaatbaar.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is